2021-06-28 13:50:41• hírek • MTI

Újabb késes támadás Németországban

Járókelőkre támadt késsel egy ismeretlen férfi hétfőn a németországi Erfurtban. A rendőrség közleménye szerint az elkövető megsebesített egy 45 és egy 68 éves embert, kórházba szállították őket.

A késelő 20 és 30 év közötti, vörösesszőke hajú, németül beszél, arca sebhelyes. Rendőrségi helikopter és kutyák bevetésével keresik – áll a közleményben. A német ntv hírcsatorna szerint a rendőrség az Erfurttól délkeletre fekvő Wiesenhügel városrészre szűkítette a keresést.


A rendőrségi szóvivő szerint a két megtámadott személyt azok kórházi ápolása miatt egyelőre nem tudták kihallgatni, ezért az sem világos, hogy az elkövető és az áldozatok ismerték-e egymást, vagy valamilyen módon kapcsolatban álltak-e egymással – számolt be az ntv hírportálja.


Három nappal korábban történt már egy késes támadás Németországban. Akkor Würzburgban egy szomáliai bevándorló megtámadott, és késelt meg több embert. Hárman meghaltak, 15-en megsérültek, közülük öten súlyosan. Az egyik súlyos sérült a gyerek. A terroristát valójában a járókelők fékezték meg, majd a késve a helyszínre érő rendőrök combon lőtték. A többszörös gyilkosról kiderült, hogy kapcsolatban állt az Iszlám Állammal és kifejezetten nőkre vadászott.


Az erfurti sebhelyes arcú támadó indítékait még nem ismerik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: